Vriendschap

Wie hoort er bij?

Er zijn verschillende soorten van vriendschappen. Leerlingen denken hier over na en vullen hun schatkist met woorden en tekeningen over vriendschap. Kan God een vriend zijn?

Log in om dit item te downloaden. (OB/MB/BB)

Wil jij mijn vriend zijn?

Het zal je maar gebeuren! Je wordt geroepen om alles in de steek te laten en iemand te volgen die je amper kent. Is dat vriendschap?

Log in om dit item te downloaden. (MB)

Helemaal alleen

Wat doe je als je verlangt naar vriendschap? Kun je dan misschien een vriend bedenken? Ook Zacheüs heeft geen vrienden. Hij gaat op zoek naar Jezus.

Log in om dit item te downloaden. (OB)

Wat heb jij te delen?

Een les aan de hand van het prentenboek 'De mooiste vis van de zee'. Over vrienden en de kracht van het delen van jouw mooiste eigenschappen met anderen.

Log in om dit item te downloaden. (OB/MB)

Best Friends Forever op de weegschaal

Een les over gelijkwaardigheid in vriendschap naar aanleding van het Bijbelverhaal 'De vrienden en de verlamde'.

Log in om dit item te downloaden. (BB)

Leven als een vriend

Peerke Donders, een voorbeeld van vriendschap en liefde voor de naaste, was een Nederlandse priester. Hij werkte in Suriname te midden van een leprakolonie.

Log in om dit item te downloaden. (BB)

Een vriendschapsband

Hindoes vieren 'Raksha Bandhan' en wij vieren een stukje mee. Tijdens dit feest bevestigen we letterlijk en figuurlijk de band tussen broers en zussen, tussen vrienden en/of andere mensen om ons heen.

Log in om dit item te downloaden. (MB)

Vriendschap [lessenserie]

Een lessenserie over vriendschap waarin leerlingen volop de gelegenheid krijgen om na te denken over vriendschap. Welke soort vriendschappen bestaan er? Hoe kan ik zelf een vriend zijn of op welke manier komen vriendschappen tot stand?
Tegelijk maken ze kennis met verhalen uit de Bijbel en uit verschillende geloofstradities, waarin aandacht aan vriendschap wordt besteed. Leerlingen beseffen welke waarden vriendschap laten ontwikkelen. Ze worden aangemoedigd om met die waarden aan de slag te gaan.

Log in om dit item te downloaden. (OB/MB/BB)

Hebt u nieuws, tips, een interessant artikel of lesmateriaal dat u wilt delen met uw collega's? Mail naar mail@zinvolleronderwijs.nl