2021-2 God in klanken

Hoe klinkt de stem van God

Heeft God ook een stem (of instrument) waarmee hij/zij met mensen kan communiceren? De leerlingen maken na het verhaal van Elia op de berg gehoord te hebben, het geluid zoals zij denken dat bij God hoort.

Log in om dit item te downloaden. (OB)

Zingen voor God

Christenen eren God al eeuwenlang via zang. Ze zingen in de eredienst (kerk/klooster). In vroegere tijden zongen ze Gregoriaans. We gaan terug in de tijd om deze stijl van zingen te leren kennen.

Log in om dit item te downloaden. (MB)

Een boek om mee te dansen

Het is feest. Want het meest bijzondere boek is uit en we lezen het vanaf vandaag opnieuw. Een les over het joodse feest Simchat Tora: Vreugde der Wet.

Log in om dit item te downloaden. (MB)

Dichter bij God kun je niet komen

Wanneer hoor je de stem van God? In prachtige klanken of muziek of juist in de stilte? Misschien horen ze wel bij elkaar, de stilte en de muziek. Pas als het stil is, kun je in de muziek die de stilte breekt Gods stem horen en verstaan.

Log in om dit item te downloaden. (BB)

Ohm, orde en chaos

Voor dat er ook maar iets was, was er al het geluid Ohm. Wat is dat voor geluid? En wat brengt het teweeg? Leerlingen gaan zelf op onderzoek naar de betekenis en uitwerking van deze oerklank.

Log in om dit item te downloaden. (BB)

Hebt u nieuws, tips, een interessant artikel of lesmateriaal dat u wilt delen met uw collega's? Mail naar mail@zinvolleronderwijs.nl