2021-1 Zonder liefde ben je nergens

Ik ben ik en dat is goed

De leerlingen horen een verhaal over Wezel Willem dat vertelt dat je goed bent zoals je bent. God maakt iedereen anders. Hoe zou het zijn wanneer iedereen altijd hetzelfde doet, mooi vindt of kiest?

Log in om dit item te downloaden. (OB)

Bisschop Valentijn: ik vind jou lief!

In deze les onderzoeken we wie speciaal en belangrijk is voor de leerlingen en waarom dat zo is. Zijn de leerlingen ook belangrijk voor iemand anders?

Log in om dit item te downloaden. (OB)

Dans en zing voor een nieuw begin!

Een vrolijke Paasles voor kleuters, aan de hand van takken en stenen, over het wonder van nieuw leven, opnieuw beginnen, liefde en (door)geven.

Log in om dit item te downloaden. (OB)

Ik geloof in liefde

Maria Magdalena denkt dat niemand van haar houdt en dat daarom niemand haar liefde waard is. Jezus spreekt erover met Maria, in een taal die ze begrijpt en dan verandert alles!

Log in om dit item te downloaden. (MB)

De geschenken van Tabita

Het wonder van de genezing van Tabita is als een geschenk voor ons. Het geeft ons de kans om na te denken over wat nu echt van waarde is in het leven.

Log in om dit item te downloaden. (MB)

Meer dan goud

Een emmer vol proppen papier is meer dan goud? De leerlingen beseffen, via een hindoeïstisch verhaal, wat hun beweegredenen zijn om iets voor een ander te doen.

Log in om dit item te downloaden. (BB)

Zonder liefde ben je nergens

Kun je liefde vastpakken? En kun je liefde ook weer loslaten? Of is liefde ongrijpbaar? En wat bedoelen volwassenen als ze zeggen ‘liefde overwint alles’? Klopt dat eigenlijk wel?

Log in om dit item te downloaden. (BB)

Hebt u nieuws, tips, een interessant artikel of lesmateriaal dat u wilt delen met uw collega's? Mail naar mail@zinvolleronderwijs.nl