2020-4 Dromen

Durf jij te dromen?

Dromen dat het beter wordt. Doe je dat in je slaap of overdag? Helpt het als je er over droomt? Een les bij het verhaal van koning Achaz, die niet sliep, maar wel een droom van God kreeg.

Log in om dit item te downloaden. (OB)

Ssst, Jezus droomt

Waar droomt het kindje Jezus van? De mensen en dieren in de kerststal denken het te weten. Kleuters worden in deze les uitgedaagd om met hen mee te denken.

Log in om dit item te downloaden. (OB)

Dromen over een fijne plek

Hoe een prentenboek over een meisje en een dinosaurus als basis kan dienen om samen met jonge kinderen te dromen over een fijne plek.

Log in om dit item te downloaden. (OB)

Jesaja droomt over een kind

De profeet Jesaja ziet licht in het donker wanneer hij droomt van de geboorte van een koning. Welke namen passen daar bij? Passen die ook bij Jezus? En wat past bij jou?

Log in om dit item te downloaden. (MB)

De droom van koningin Maya

Welke droom hebben de leerlingen? Komt die wel eens uit? En hoe zat het met de droom van koningin Maya over het witte olifantje? Kwam haar droom uit?

Log in om dit item te downloaden. (MB)

Jesaja droomt een gedicht

We dromen allemaal wel eens over een betere wereld. Het gedicht van Jesaja is een mooi uitgangspunt om in de adventstijd na te denken hoe die wereld er uit zou kunnen zien.

Log in om dit item te downloaden. (BB)

Chagall droomt de Bijbel

Wat is een droom? Waar komen dromen vandaan? Zit er misschien een engel in je hoofd als je droomt? Als je kijkt naar de schilderijen van Marc Chagall zou je dat bijna denken.

Log in om dit item te downloaden. (BB)

Hebt u nieuws, tips, een interessant artikel of lesmateriaal dat u wilt delen met uw collega's? Mail naar mail@zinvolleronderwijs.nl