2020-1 Hemel en aarde

Een schilderij in de wolken

Een les aan de hand van het prentenboek 'De man in de wolken'; over het geluk van het delen van alle mooie dingen die hemel en aarde ons geven.

Log in om dit item te downloaden. (OB)

Kijken met je hart

Verwonder jij je wel eens ergens over? Heb je vragen zonder antwoord? Durf je te kijken met je hart, zoals de Kleine Prins? Een rijke les gebaseerd op psalm 8.

Log in om dit item te downloaden. (OB/MB/BB)

Ik denk... een engel?

Betzata (Betesda) is dat een plek waar de hemel de aarde raakt? Wie zet het water in beweging en wat gebeurt er dan, met jezelf en met je omgeving?

Log in om dit item te downloaden. (MB/BB)

Door de hemel geraakt

Af en toe zien we in de Bijbel een stukje van de hemel. Wie het ziet en ervaart, wordt er door geraakt. Raakt de hemel ons ook nu nog? Het verhaal van de verheerlijking op de berg is het uitgangspunt om op zoek te gaan naar wat ons raakt en inspireert.

Log in om dit item te downloaden. (MB/BB)

Ik kijk naar het kruis en zie...

Wanneer je recht gaat staan met je voeten dichtbij elkaar, je hoofd recht en je armen opzij, dan ben je verbonden met dat wat onder, boven en naast je is. Dit alles komt samen in Jezus. Een les over de betekenis van de palmpasenstok en van het kruis.

Log in om dit item te downloaden. (OB/MB/BB)

Hoe kun je de lucht bezitten?

Is de hemel iets van daarboven of zijn er hier op aarde glimpjes van terug te vinden? Kan dat, de lucht bezitten? Opperhoofd Seattle heeft daar een duidelijke mening over die hij toen, maar ook nu, graag met ons deelt. Samen ontdekken de leerlingen hun ideeën over de hemel.

Log in om dit item te downloaden. (MB/BB)

Hoog, hoog is de hemel?

Kan de hemel ook op aarde zijn? Hoe ziet die hemel er dan uit? En hoe staan grote wereldreligies hier eigenlijk in? Via een activerende circuitles onderzoeken de leerlingen de betekenis van de hemel binnen het jodendom, het humanisme en het boeddhisme.

Log in om dit item te downloaden. (MB/BB)

Hebt u nieuws, tips, een interessant artikel of lesmateriaal dat u wilt delen met uw collega's? Mail naar mail@zinvolleronderwijs.nl