2019-4 Thuis

Thuis is... met wie je bent!

Een les aan de hand van het prentenboek 'De jongen en de walvis'. Wat is je thuis voelen? Is thuis waar je bent of met wie je bent?

Log in om dit item te downloaden. (OB/MB)

In den beginne... was er een thuis!

Een les over de tweede letter van het Hebreeuwse alfabet, de Beth. Als je goed kijkt, lijkt deze letter een beetje op een huis. Een huis waarbij de deur altijd open staat voor iedereen. Kun je je alleen in je eigen huis thuis voelen? En... zorgen wij er eigenlijk voor dat iedereen zich thuis voelt op deze wereld.

Log in om dit item te downloaden. (MB/BB)

Hagar heeft geen thuis meer

Hagar vlucht omdat het leven haar thuis onmogelijk wordt gemaakt. Maar ze ontdekt dat ze er, ondanks alles, niet alleen voor staan. Een actueel verhaal, dat ons confronteert met mensen van nu die op de vlucht zijn.

Log in om dit item te downloaden. (MB/BB)

Overal thuis?

Wanneer voel jij je thuis als je ouders niet meer bij elkaar zijn en een nieuw 'thuis'hebben met een nieuw gezin? De leerlingen onderzoeken wat belangrijk is voor hen om zich ergens thuis te voelen.

Log in om dit item te downloaden. (MB/BB)

Thuis bij Martha en Maria

Martha en Maria zijn twee heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze hetzelfde doel: Jezus zich thuis laten voelen. Een les over iemand welkom heten en je thuis voelen bij iemand anders.

Log in om dit item te downloaden. (OB/MB)

Krachtige woorden in een koker

Woorden zijn krachtig, ze kunnen je het gevoel van bescherming geven. Welke woorden wil jij horen als jij je onveilig voelt? Een les over een mezoeza aan de deurpost bij de joden.

Log in om dit item te downloaden. (MB/BB)

De belofte van de harpspeler

Mensen verheugen zich op feesten en vieren die het liefst thuis met al diegenen, die hen dierbaar zijn. Ook de harpspeler in het verhaal wil thuis zijn met Kerstmis.

Log in om dit item te downloaden. (OB/MB/BB)

Hebt u nieuws, tips, een interessant artikel of lesmateriaal dat u wilt delen met uw collega's? Mail naar mail@zinvolleronderwijs.nl