2019-3 Op avontuur door de Bijbel

Een bijzonder boek

Een boek in een gouden doos. Dat moet iets bijzonders zijn! Kleuters bekijken een Bijbel en beseffen dat het een bijzonder boek is.

Log in om dit item te downloaden. (OB)

De Bijbel als boek

De Bijbel is eigenlijk een bibliotheek vol boeken van verschillende schrijvers en in verschillende tijden geschreven. Die boeken hebben verschillende genres. En hoe vind je daarin de tekst die je zoekt?

Log in om dit item te downloaden. (MB/BB)

Verhalen om niet te vergeten

In de oudheid werden verhalen via mondelinge overlevering doorgegeven. Maar er ontstond behoefte om te op schrift te stellen. Waarom?

Log in om dit item te downloaden. (MB/BB)

Een lied voor onderweg

Op avontuur door de Bijbel kun je verrassende ontdekkingen doen. Wat kom je allemaal tegen? Niet alleen verhalen maar ook liederen. Waarom? En... wat kan je ermee? Kunnen ze je verder helpen, inspireren? We gaan het allemaal beleven!

Log in om dit item te downloaden. (OB/MB)

Wat is wijsheid?

Wie is er wijs en hoe leer je wat wijs is? Het zoeken naar wijsheid is in veel Bijbelse verhalen terug te vinden. In deze les aandacht voor een aantal wijsheden uit Spreuken. Voor de onderbouw is gekozen voor een spiegelverhaal: 'De wijze kwartel'.

Log in om dit item te downloaden. (OB/MB/BB)

De avonturen van vier evangelisten

Wie zijn de vier evangelisten? Waar schreven ze over en hoe hebben ze hun verhalen opgeschreven? Maar nog belangrijker: om wie ging het eigenlijk?

Log in om dit item te downloaden. (MB/BB)

Hoe kan het waar zijn?

Een les waarin we met de leerlingen gaan theologiseren aan de hand van het Bijbelverhaal over de wonderbare visvangst.

Log in om dit item te downloaden. (MB/BB)

Hebt u nieuws, tips, een interessant artikel of lesmateriaal dat u wilt delen met uw collega's? Mail naar mail@zinvolleronderwijs.nl