2019-2 Geluk

Tel je zegeningen

Vrede en alle goeds, urbi en orbi, en count your blessings: bekende uitspraken die alle drie te maken hebben met zegenen. Maar wat betekent 'zegen' eigenlijk? En waar vinden we zegeningen terug in de Bijbel?

Log in om dit item te downloaden. (OB/MB/BB)

Blije woorden voor jou!

In een tas zit een verzameling woorden en zinnen. Wie heeft ze gezegd? En aan wie kun je ze doorgeven? Profeten verzamelen woorden van God. Ze geven ze door aan mensen. Een les over Frederick de muis en de profeet Joël.

Log in om dit item te downloaden. (OB)

Vette pech! Of toch niet?

Job heeft vette pech. Of toch niet? Een les over ongeluk hebben in je leven en hoe je daar mee omgaat. Vragenderwijs gaan de leerlingen met elkaar in gesprek over eigen momenten van pijn.

Log in om dit item te downloaden. (MB/BB)

Waar word je gelukkig van?

Een les over geluk, vrijheid, gevoelens en Psalm 1. Voor de onderbouw wordt gebruik gemaakt van het prentenboek Alberts boom.

Log in om dit item te downloaden. (OB/MB/BB)

Jubeljaar: wat een geluk?

Alles wat je hebt geef je elke vijftig jaar terug aan de oorspronkelijke eigenaar, tenminste dat was het idee van het jubeljaar. Het jubeljaar is er alleen nooit gekomen, snappen de leerlingen waarom?

Log in om dit item te downloaden. (MB/BB)

Hebt u nieuws, tips, een interessant artikel of lesmateriaal dat u wilt delen met uw collega's? Mail naar mail@zinvolleronderwijs.nl