Verrassende kunstontmoetingen rond de Bijbel

Wat is de meerwaarde van het gebruik van kunst voor je GVO-praktijk? Hoe helpt het de kinderen en jou om dicht bij de kern te komen van wat je wilt vertellen?  En hoe kan jij zelf, met behulp van een kunstwerk, een goed gesprek tussen de kinderen op gang brengen over thema’s die je in je GVO-les wilt behandelen?

In deze nascholing is er aan de ene kant ruimte voor theorie. Hoe kijken kinderen naar kunst en hoe reageren zij erop? Wat doet kunst met een gesprek of opdracht? En welke specifieke aspecten van kunst zijn in het bijzonder van meerwaarde voor de GVO-praktijk? 

Aan de andere kant is er tijd om zelf aan de slag te gaan met een thema dat binnenkort aan bod komt in je eigen onderwijs. Om aan de hand van een concreet kunstwerk de kinderen bij je onderwerp te betrekken en daarbij een laagje dieper te boren dan normaal. Je leert dit gesprek goed voor te bereiden. Je bedenkt vooraf hoe je met behulp van van het  kunstwerk focus en diepgang kan creëren.

In deze cursus ontdek je dat een kunstwerk de verbinding kan zijn tussen de leefwereld van het kind en de verhalen uit de Bijbel. Ook geef je kinderen spelenderwijs toegang tot een wereld van kunst en cultuur die zonder Bijbelkennis grotendeels gesloten voor ze zou blijven.

Cursusleider: Winnie Verbeek
Winnie Verbeek is docent bij Driestar Educatief en auteur van Verrassende kunstontmoetingen met kinderen

Cursusinformatie

Doelgroep: PC GVO docenten
Meer informatie:

Deze cursus omvat 6 contacturen.
De cursus is ook interessant voor wie de workshop heeft bijgewoond op de sectordag Vormingsonderwijs 2019.

Nascholingspunten: 6
Contact:

2019-20 Gouda Minder dan 5 plaatsen beschikbaar. inschrijven »

Driestar Educatief, GOUDA
14-11-2019 van 19:00 tot 22:00
Driestar Educatief, GOUDA
21-11-2019 van 19:00 tot 22:00

Hebt u nieuws, tips, een interessant artikel of lesmateriaal dat u wilt delen met uw collega's? Mail naar mail@zinvolleronderwijs.nl